Znanje o naprednih modelih ocenjevanja nepremičnin

Arvio je postal tudi izobraževalna institucija. Agencija za javni nadzor nad revidiranjem ga je uvrstila med pet izobraževalnih institucij, katerih izobraževanja bodo v letu 2023 uvrščena na seznam dodatnega strokovnega izobraževanja z oznako B.

Poleg Arvio, innovative mortgage technologies, so izbrani še Slovenski inštitut za revizijo, Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije, Združenje notranjih revizorjev IIASlovenski inštitut in Združenje nadzornikov Slovenije.

Začnemo aprila

Napredni statistični modeli ocenjevanja vrednosti nepremičnin se v praksi čedalje pogosteje uporabljajo, vendar doslej ni bilo izobraževanj, ki bi revizorje ustrezno izobrazila za preverbo rezultatov teh modelov.

👉 Prvi seminar bo 23. aprila: Prednosti in pasti uporabe naprednih statističnih modelov ocenjevanja vrednosti nepremičnin.

👉 Drugi pa 23. septembra: Transparentnost statističnih modelov vrednotenja in skladnost z mednarodnimi standardi ocenjevanja.

Kratek povzetek vsebine prvega seminarja

1. Pregled področja naprednih statističnih modelov

2. Zakonodajne zahteve za napredne statistične modele

3. Inštitucije nadzora in zunanje označbe kvalitete

4. Metode testiranja kvalitete modelov

5. Praktični primeri preverbe kvalitete statističnih modelov

Predavatelja

Mag. Ajda Kaluža, magistra aktuarskih znanosti, magistrirala je s področja statističnih modelov ocenjevanja vrednosti nepremičnin za potrebe zavarovanj bank. 10 let je vodja ekipe za vrednotenje nepremičnin v NLB, kjer je bila odgovorna tudi za skladnost z aktualno zakonodajo s področja zavarovanj. Danes vodi Arvio, tehnološko podjetje z naprednimi rešitvami za vrednotenje nepremičnin.

Dr. Boštjan Kaluža, ki ima doktorat iz strojnega učenja s področja modeliranja tveganj in je avtor večih patentov z omenjenega področja. Njegove aplikativne rešitve uporabljajo mednarodne finančne institucije, kot so JP Morgan Chase, City Bank, Visa…  V podjetju Arvio razvija, testira in izboljšuje napredne statistične modele.

Kdo je Arvio

Arvio kot tehnološko analitsko podjetje sicer razvija napredne rešitve na področju ocenjevanja vrednosti nepremičnin. Tehnološke rešitve že več let uporabljajo tako banke na slovenskem trgu kot tudi ocenjevalci vrednosti in drugi strokovnjaki s področja nepremičnin.

Preberite tudi:

AVM: prepovedano orodje ali (nepoštena) konkurenčna prednost za cenilce nepremičnin?
Kako se cenilci soočajo z neskladnostjo površin hiš v javnih evidencah?
Property Green Index: Environmental Risk Modeling

Share this article:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp