Splošne informacije o varstvu osebnih podatkov

V Arviu stremimo k nadaljevanju razvoja in izboljšanju naših storitev. Zbiranje in obdelava osebnih podatkov nam to olajšata, saj se tako lažje prilagajmo željam in potrebam naših uporabnikov.

Takšna uporaba tudi vam izboljša uporabniško izkušnjo in olajša komunikacijo z nami. Varovanje vaše zasebnosti nam je pomembno, zato vam želimo s temi informacijami pomagati razumeti, katere vaše osebne podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo, kako jih uporabljamo, katere postopke obdelave izvajamo ter kakšne so vaše pravice in kako jih lahko uveljavite.

Vaše osebne podatke skrbno hranimo in vaujemo, da ne prihaja do neupravičenih razkritij podatkov nepooblaščenim osebam. Vaših osebnih podatkov tudi ne bomo posredovali ali prodali tretjim osebam.

Upravljalec vaših osebnih podatkov je Arvio, finančne tehnologije, d.o.o., Dunajska cesta 51, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju Arvio). Za pojasnila in dodatne informacije o obdelovanju osebnih podatkov in v zvezi z vašimi pravicami se lahko obrnete na info@arvio.si. Vaše osebne podatke obdeluje sistem Arvio in posamezni zaposleni, ki te podatke potrebujejo za svoje delo. Zaposleni si lahko te podatke med seboj tudi posredujejo. Prodajnik lahko vaše osebne podatke, ki ste mu jih posredovali, posreduje na primer razvojni ekipi.

Obvestilo o piškotkih

Naše spletno mesto lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani piškotek.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima pri teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Kdaj lahko obdelujemo vaše osebne podatke?

Podaja privolitve za obdelavo osebnih podatkov je prostovoljna. Če se odločite, da je ne želite podati ali jo prekličete, to ne zmanjšuje vaših pravic, ki izhajajo iz vaše naročniške pogodbe.

Če se odločite, da privolitve za namene, ki so navedeni spodaj, ne podate, ali pa privolitev prekličete, vas bomo obveščali le v primerih, ko je to nujno za zagotavljanje storitev po pogodbi. Svojo privolitev lahko kadarkoli prekličete ali omejite, kar pa ne bo vplivalo na pogodbeno razmerje z nami in na uporabo tistih storitev, za katere obdelava teh osebnih podatkov ni nujna.

V Arviu bomo vaše osebne podatke obdelovali, če boste z nami sklenili pogodbo o opravljanju storitev, ko je to potrebno za zagotavljanje storitve. Tako vas bomo obveščali o podrobnostih storitev, novostih, navodilih za uporabo in podobno.

V Arviu osebne podatke obdelujemo tudi za ohranjanje aktualne ponudbe na trgu, s čimer izpolnjujemo vaša pričakovanja glede storitev. Pri tem uravnotežimo vaše pravice do zasebnosti in naše interese. Tako podatke obdelujemo v primerih ko preprečujemo ali preiskujemo prevare, razvijamo ponudbo, izvajamo trženjske akcije, pri raziskavi trga ter izdelavi analiz za poslovne odločitve.

Vaše osebne podatke bomo posredovali javnim organom samo v primeru, ko to od nas zahteva zakonodaja. Arvio se bo tako na primer odzval na zahteve sodišča ali organov pregona.

 

Kako zbiramo vaše osebne podatke in katere vrste podatkov obdelujemo?

V Arviu pridobivamo osebne podatke posameznikov v primerih, ko nam jih posredujejo sami in preko vaše uporabe naših storitev.

Uporabljamo tudi informacije iz javno dostopnih virov. Vse zbrane podatke obdelujemo le za opravljanje storitev in izboljšanje njihove kvalitete.

Zbiramo osnovne identifikacijske in kontaktne podatke. Tovrstni podatki so ime in priimek, mobilni telefon in elektronski naslov. Ti podatki so potrebni za dostop do Platforme Arvio ali za obveščanje o novostih in analizah. Za nemoteno delovanje Platforme Arvio spremljamo prometne podatke, ki se hranijo 30 dni.

Za izboljšanje storitev, ki jih ponujamo svojim uporabnikom, uporabljamo kontaktne podatke tudi za ankete, vprašalnike in testiranja. Občasno stranke npr. vprašamo, kako so jim všeč orodja in kakšne spremembe bi si želeli.

Informacije o vaši uporabi storitev Arvio Platforme zbiramo z namenom zagotavljanja pogodbenih in zakonskih obveznosti. Teh podatkov ne posredujemo tretjim osebam in jih ne uporabljamo za druge namene, razen za izboljšanje priporočilnih sistemov za boljšo izboljšanje naših storitev.

Pri razvoju svojega poslovanja uporabljamo tudi družbena omrežja, kot sta npr. LinkedIn in Facebook. Podatkov z vaših profilov ne hranimo in jih ne uporabljamo za usmerjeno trženje naših storitev.

 

Kdo lahko uporablja vaše osebne podatke, ki ste jih posredovali Arviu?

Vaše osebne podatke lahko uporabljajo sistemi in zaposleni ter naši pogodbeni obdelovalci.

Pogodbeni obdelovalci obdelujejo vaše osebne podatke le v skladu z določili pogodbe, zakona ali z vašo privolitvijo. Primer pogodbenih obdelovalcev so npr. telekomunikacijski operaterji, ki vam posredujejo registracijsko kodo ob registraciji na Platformo Arvio.

Na kakšen način obdelujemo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke obdelujemo ročno ali strojno, torej avtomatsko.

Avtomatizirana uporaba vaših osebnih podatkov ne pomeni avtomatiziranega odločanja ali oblikovanja profilov uporabnikov.

 

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi privolitve ali zakonitega interesa, hranimo trajno, do preklica privolitve z vaše strani.

Vaše podatke izbiršemo pred preklicem, če je bil že dosežen namen obdelave osebnih podatkov ali če tako določa zakon. Po preteku obdobja hrambe osebnih podatkov. Vaše osebne podatke ob prejemu preklica privolitve oz. v zgoraj omenjenem primeru trajno izbrišemo ali anoimiziramo na način, da jih ne moremo več povezati z vami.

Kakšne so vaše pravice glede vaših osebnih podatkov?

Do vaših osebih podatkov lahko dostopate z uresničitvijo pravice do dostopa.

Če ugotovite, da so vaši osebni podatki napačni, imate pravico do njihovega popravka. Poleg omenjenega imate tudi pravico do izbrisa osebnih podatkov in pravico do njihove prenosljivosti na drugega upravljavca. Spremembe, popravke, prenose in izbrise osebnih podatkov lahko zahtevate s poslano pisno zahtevo na info@arvio.si. Na vašo zahtevo bomo dogovorili najpozneje v enem mesecu. Pravico imate vložiti pritožbo pri nadzornem organu za varstvo osebni podatkov, ki se nahaja na Dunajski 22 v Ljubljani.

V hitro spreminjajočem se svetu se občasno spremenijo tudi razmere, ki vplivajo na naše procese. Zaradi tega si pridržujemo pravico do sprememb teh Splošnih informacij.

Potrudili smo se, da smo odgovorili na vsa vprašanja, ki bi se vam lahko porodila v zvezi z varovanem vaših osebnih podatkov. Za tisto, kar nismo posebej definirali s Splošnimi informacijami ali z našo pogodbo, veljajo določila zakonodaje.

Splošne informacije smo zadnjič posodobili septembra 2022.