Arvio na Hrvaškem

Kaj je dobra naložba v nepremičnine na Hrvaškem, kakšne bodo njihove cene, kaj bo na sosednjem nepremičninskem trgu ponudil Arvio?

Vojna v Ukrajini je v enem mesecu naredila več škode poslovanju kot covid v dveh letih, je na Okrogli mizi Nekretnine u biznisu #2023, ki ga je organiziral SLO CRO Poslovni klub, povedal lastnik največje hrvaške firme za visoke gradnje Kamgrad Dragutin Kamenski. Zaradi globalnih tveganj investitorji v nepremičnine zdaj odlašajo z večjimi naložbami in čakajo, kaj bo.

Hrvaške cene nepremičnin

Filip Vučagić, Colliers Advisory, je menil, da so cene nepremičnin na Hrvaškem zdaj na vrhuncu. Od njihove elastičnosti pa je odvisno, koliko se bodo znižale. “Ne pričakujem, da prav veliko.”

Cene nepremičnin so se resnično zelo povečale, a jih je treba primerjati z drugimi cenami. Denimo cene kruha so se nam dvignile za 50 odstotkov, je na okrogli mizi v Tuheljskih toplicah povedal Boro Vujović, lastnik zagrebške agencije za nepremičnine Opereta.

Nepremičnine za tuje delavce

Po besedah ustanoviteljice podjetja Arvio Ajde Kaluža se je slovenski nepremičninski trg začel ohlajati že avgusta lani. Arvio sicer svoje poslovanje širi tudi na Hrvaško. Hrvaškim cenilcem, prodajalcem in kupcem nepremičnin bo ponudil hitre in enostavne cenitve nepremičnin.

In katere so zdaj najbolj obetavne naložbe v nepremičnine? Dragutin Kamenski je prepričan, da so to nastanitve za tuje delavce. Hrvaškim podjetjem se je v zadnjih dveh letih mesečni strošek nastanitve delavca zvišal s 130 na 240 evrov.

Preberite tudi:

Ohlajanje nepremičninskega trga

Znanje o naprednih modelih vrednotenja nepremičnin

AVM: prepovedano orodje ali (nepoštena) konkurenčna prednost za cenilce nepremičnin

Share this article:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp