Platformo za predikcijo energetske učinkovitosti nepremičnin že testiramo

Arvio aktivno razvija in testira tehnologijo za predikcijo energetske učinkovitosti nepremičnin, ki vključuje tudi uporabo dronov.

Gre za inovativno platformo, ki jo ustvarjamo skupaj s podjetjem Igea. Projekt Green Estate je podprt z EU skladi iz NextGenerationEU in odpira nove horizonte v ocenjevanju vrednosti in fizičnega stanja nepremičnin.

Projekt ni le korak naprej v tehnoloških inovacijah, ampak tudi pomemben prispevek k trajnostni prihodnosti, z večjim poudarkom na zmanjšanju emisij CO2 in izboljšanju energetske učinkovitosti v nepremičninskem sektorju, meni ustanoviteljica Arvia Ajda Kaluža.

Umetna inteligenca

Green Estate naslavlja uporabo umetne inteligence za razvoj naprednega, inovativnega predikcijskega modela za ocenjevanje vrednosti in fizičnega stanja nepremičnin. Model se bo ponašal z visoko natančnostjo in hitrostjo napovedovanja energetske učinkovitosti ter vrednosti stavb.

Simulacije bodo omogočale kakovostno svetovanje ob sanaciji stavb, napoved energetske učinkovitosti še neizgrajenih objektov, v pomoč pa bodo tudi z vidika iskanja primerne lokacije za gradnjo objekta želene energetske učinkovitosti.

Preberi tudi:

Share this article:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp