iskanje nepremičnine

Najboljši slovenski nepremičninski portali

Ko se enkrat odločimo prodati nepremičnino, se običajno poraja vprašanje, na katerem nepremičninskem portalu je nepremičnino najboljše oglaševati? Pobrskali smo namesto vas in pripravili pregled slovenskih nepremičninskih portalov.

Objava nepremičninskega oglasa zahteva temeljit ogled nepremičnine, analizo trga in postavitev ustrezne cene, nabor estetskih fotografij, pošten opis dejanskega stanja. Opravljanje analize trga, iskanje primerljivih nepremičnin in preverjanje primerljivih opravljenih poslov je zamudno. Celovito podporo tako agencijam in cenilcem kot posameznim agentom nudi  podjetje Arvio. Trgoskop 3 služi kot edinstveno orodje za prodobivanje podatkov o vrednosti izvedenih nepremičninskih poslov na izbranem območju. Analizo opravi orodje AMAS, medtem ko aplikacija Arvio VirtualVisit omogoča vzpostavitev klica med stranko in nepremičninskim strokovnjakom za vodeni virtualni ogled nepremičnine, kar je v današnjem času posebej pomembno. Analiza je opravljena, oglas sestavljen, cena postavljena. Kaj pa zdaj?

Kje objaviti oglas? 

Ko je oglas enkrat oblikovan, je zelo pomembno, da ga objavite tam, kjer je največja možnost, da ga bo zagledal potencialni kupec. Na slovenskem trgu je sicer aktivnih kar nekaj nepremičninskih oglasnikov, pred vami pa je nabor 9 najbolj obiskanih. 

1. Nepremičnine.net

Povezavawww.nepremicnine.net

Doseg: Doseg znaša okoli 98 odstotkov vseh iskalcev in prodajalcev nepremičnin v Sloveniji. Po podatkih portala  sodeč mesečno beležijo 1.450.000 obiskov in 35.000.000 prikazov.

Opis:

Mesečno objavijo kar okoli 37.000 nepremičninskih oglasov ter oglasov ponudnikov storitev s področja doma in gradnje. Prednost je zagotovo ta, da je portal pregleden in ima možnosti razmeroma natančnega filtriranja, kar pomeni večjo možnost, da potencialni kupec dobi točno to, kar išče. Kot najbolj obiskan portal v Sloveniji s področja nepremičnin je zagotovo dobra izbira. Velik obisk omogoča, da je vaš oglas prikazan širši množici, a ga je po drugi strani tudi težje opaziti, če se v čem bistveno ne razlikuje. Najbolj boste konkurenčni, če boste ceno postavili na podlagi kakovostne analize trga in sestavili oglas, ki bo pritegnil pozornost. Portal dopolnjujeta še dva portala: www.nepremicninar.com ter www.novogradnje.net, portal, specializiran za oglaševanje novogradenj.

2. Bolha.com

Povezava: www.bolha.com

Doseg: 

Na celotnem spletnem bolšjem trgu je več kot 1 mio registriranih uporabnikov; mesečno po podatkih MOS beležijo ok. 470.000 obiskov in več kot 82.600.00 prikazov. V trenutku pisanja članka je objavljenih več kot 32.000 oglasov. 

Opis:

Veliko število uporabnikov, preprostost uporabe in dejstvo, da veliko ljudi spletni bolšjak obiskuje deloma tudi iz navade, so zagotovo prednosti. Rahla slabost pri filtriranju je po naši oceni ta, da je najprej treba izbrati tip nepremičnine (hiša, stanovanje, soba, posest …) ter vrsto posla (nakup, najem, oddaja, prodaja) in šele nato regijo/območje, kar nakoplje nekaj več dela kupcu, ki si želi bivanja na določenem območju, a še ni prepričan, kakšno nepremičnino bi imel.

3. Mojikvadrati.com

Povezava: https://mojikvadrati.com/

Doseg: Portal obišče okoli 60.000 uporabnikov mesečno.

Opis:

Osredotočajo se na obiskovalce med 30. in 65. letom. Njihova spletna stran je preprosta za uporabo, ‘čista’ in pregledna. Praktična in pregledna je tudi mobilna aplikacija. Njihov ‘ocenjevalnik’ ponuja pregled transakcij z nepremičninami. Je sicer zelo omejena različica analize nepremičnine (popolno analizo vam recimo nudi Arvio.si), povsem zadovoljiva za povprečnega ‘firbca’, a ne dovolj podrobna za nepremičninskega posrednika. Ob vnosu podatkov nepremičnine vam izpiše povprečno realizirano prodajno ceno v izbranem obdobju, naniza primerljive realizirane prodaje in s tem pomaga pri določitvi prodajne cene vaše nepremičnine.

4. Zone.si

Povezava: www.zone.si

Doseg: ni podatka

Opis:

Portal je specializiran za oddajanje in najemanje nepremičnin. Nudi celovito podporo najemodajalcem in najemnikom. Ponudijo vzorec najemne pogodbe, pravnoformalno zaščito ter zagotavljajo izplačilo neplačanih najemnin za obdobje do 3 mesecev. Zavarujejo tudi stanovanjsko opremo, odvisno od paketa, ki ga najemodajalec izbere. Njihov storitveno-podporni servis nudi tudi vzdrževalna in obnovitvena dela nepremičninskih enot pred, med in po oddaji. Zagotovo eno najprimernejših portalov za vse, ki oddajajo.

5. Indomio.si

Povezava: www.indomio.si

Doseg: Celotna skupina, katere del je Indomio, beleži 15.000.000 obiskovalcev letno in v povprečju 30 poizvedb na sekundo. Podatkov za Slovenijo, žal, nimamo.

Opis:

Prisotni so na več trgih in so del mednarodne mreže. Poleg oglasov nudijo pomoč pri prodaji nepremičnin, in sicer tako, da vas povežejo z nepremičninskimi posredniki. Iskalo poizvedbo al vaš ponudbo nepremičnine lahko preko portala posredujejo agencijam oziroma posrednikom, vi pa izberete najugodnejšega ponudnika za vas. Nudijo tudi vpogled v okvirne cene storitev selitvenih servisov in podjetij, ki se ukvarjajo s prenovo. Za posrednike nudijo možnost, da ustvarijo lasten profil ter s spremljanjem statistike optimizirajo svoje oglase.

6. Nepremičnine si21

Povezava: www.nepremicnine.si21.com

Doseg: ni podatka

Opis:

Portal deluje že od leta 1995. Objavljenih je nekaj manj kot 30.000 nepremičninskih oglasov. Portal je klasičen, pregleden. Iskalnik omogoča dobro filtriranje in prikažejo se najrelevantnejši oglasi. Na portalu je tudi imenik agencij, posrednikov in ponudnikov drugih storitev in del s področja doma, gradnje, ponudnikov pohištva in drugih.

7. Dražbe123

Povezava: www.drazbe123.com

Doseg: ni podatka

Opis:

Na portalu so objavljene javne dražbe nepremičnin, premičnin in pravic. V trenutku pisanja je objavljenih nekaj več kot 1.100 dražb. Ponujajo več različnih paketov, možnost brezplačna obveščanja o dražbah in informacije ter napotke za sodelovanje na dražbah.

8. Flatfy

Povezava: www.flatfy.si

Opis: 

Gre za iskalnik nepremičnin (stanovanj in hiš za oddajo ali prodajo), ki združuje oglase številnih spletnih strani z nepremičninskimi oglasi . Namen je ponuditi čim širšo ponudbo relevantnih nepremičnin. Poleg tega, da združuje oglase iz različnih virov, omogoča preprosto brskanje med oglasi, združi vse podvojene oglase. Za boljšo primerjavo je izpisana pri vsakem oglasu tudi cena nepremičnine na kvadratni meter. 

9. Go Home

Povezava: www.gohome.si

Opis: 

Gre za iskalnik nepremičnin, nekakšna vstopna točka za vse, ki iščejo nepremičnine. Trenutno imajo v bazi nekaj več kot 35.000 nepremičnin. Ker so specializirani za nepremičninske oglase, iskalnik ne prikaže zadetkov s forumov, člankov, novičk, temveč le relevantne nepremičninske oglase. Iskalnik Gohome.si omogoča natančno iskanje bodisi s filtriranjem bodisi z vnašanjem najrazličnejših kombinacij gesel. Agencije imajo ‘svoj prostor’ v zavihku Spisek agencij, kjer so nanizane njihove vizitke, najdete pa tudi povezave do nekaterih oglasnikov. Oglasni prostor je treba rezervirati približno 14 dni pred oddajo oglasa, materiale pa dostaviti vsaj 3 dni pred objavo.