Kako fotografirati nepremičnino?

kako fotografirati nepremičnino

Kako fotografirati nepremičnino?

Slabe fotografije lahko uničijo pogled na še tako lepo nepremičnino. Če je nepremičnina videti svetla, pospravljena, čista, lažje postavite višjo ceno. Hkrati tudi skrajšate čas prodaje. Pred vami je nekaj koristnih nasvetov, kako fotografirati nepremičnino.

Za fotografiranje mora biti nepremičnina pospravljena. Police in kuhinjske pulte je treba očistiti navlake. Odstraniti je treba kupe oblačil s stolov, obešalnikov. Prostori morajo na fotografijah delovati pospravljeni, snažni. Če ni druge možnosti, poskrbite, da vsaj med fotografiranjem lastniki nepremičnine odstranijo izpred objektiva vse, kar je odvečnega.

Uporabite stojalo

Fotografije, posnete iz roke, so bolj motne. Zato uporabite stojalo. Še posebej je razlika očitna, če je v prostoru slabša svetloba.

Širokokotni objektiv

Kako fotografirati nepremičnino, da boste zajeli na fotografiji čim več? To vam bo uspel z uporabo širokokotnega objektiva. Prostor bo na fotografiji videti precej večji!

Pozorni bodite na kot, pod katerim fotografirate. Poskusite fotografirati prostor tako, da fotografirate od spodaj ali od zgoraj, morda naravnost, malo eksperimentirajte. Kmalu boste opazili razliko. Izberite fotografijo, na kateri prostor deluje večji, prostornejši.

Postavitev

Pri fotografiranju premaknite pohištvo. Prestavite stol, fotelj ali kateri drugi predmet tako, da bo pogled na prostor odprt.

Svetloba

Če je le mogoče, fotografirajte, ko je zunaj sončno vreme. Pripravite dodatno prenosno luč, s katero boste osvetlili vse tisto, kar bi sicer na fotografiji delovalo temno. Dobro je, če med fotografiranjem prižgete svetila v prostoru. In to ne glede na to, ali fotografirate podnevi ali v temi. Svetloba bo napolnila prostor in pogled na prostor bo lepši.

Notranjost nepremičnine fotografirajte vedno podnevi. Ponoči fotografirajte le, če je namen poudariti, kako prostor osvetljujejo svetila.

Ponoči lahko ustvarite čudovito fotografijo zunanjosti hiše. Še posebej, če so nameščena stenska svetila, ki mečejo snope svetlobe na fasado ali je okolica nepremičnine kako drugače osvetljena. Pri fotografiranju zunanjosti stavbe v mraku boste še boljši učinek ustvarili, če boste prižgali vse notranje luči in pustili ona nezastrta.

Tloris

Če razpolagate z načrtom nepremičnine, ga priložite galeriji fotografij. Tlorisni prikaz stanovanja je za potencialnega kupca pomemben. Še posebej je pomemben dodatek v času korona krize, ko je velikokrat nemogoče opravljati oglede v živo.

Zaradi omejitev ne želite izgubljati strank in bi radi, da posli tečejo karseda hitro? S pomočjo aplikacije Arvio VirtualVisit lahko izvedete OGLED NEPREMIČNINE NA DALJAVO.

S pomočjo aplikacije VirtualVisit lahko vsakomur dokažete, da nepremičnina ni lepa le na fotografijah, temveč tudi v resnici. In to brez, da bi se morali sestati v živo!

Pred objavo …

Preden objavite fotografije v oglasu, jih lahko še dodatno obdelate v katerem izmed programov za obdelavo fotografij. Ena takšnih brezplačnih je Snapseed. Dodajte svetlobo, ostrino ali mehkobo. Barve naj bodo nekoliko bolj intenzivne, žive, a ne premočne. V programih lahko fotografije obrežete, zavrtite, jih napravite čim bolj privlačne. Objavite najboljše fotografije. Pri tem velja, da raje kakšno manj kot pa kakšno slabo preveč. Za naslovno fotografijo vedno izberite tisto, za katero menite, da bo potencialnim kupcem najbolj všečna.